Nyheder

Sportsdykkerklubben Skawdyk

Beskrivelse af foreningen

Et værdifuldt fællesskab

Skagen Sportsdykkerklub - Skawdyk blev etableret i 1978, og har siden da været et samlingspunktet for undervandsaktiviteter i og omkring Skagen. Skawdyk er imidlertid også et socialt samlingpunkt, hvor klubhuset ofte er støbeske for langvarige venskaber. En tillidsfuld relation til din dykkermakker bringer sikkerheden i højsæde under vandet; og måske er det netop derfor, at der, på tværs af køn og aldersskel, også udvikler sig et værdifuldt fællesskab på overfladen. Et fælleskab, der ikke blot tager udgangspunkt i interessen for dykning, men et forum, hvor der også er plads til at vende privatliv og verdenssituation.

Læringsfællesskabet spiller en stor rolle i udviklingen af dine kvalifikationer og kompetencer under vandet. Sportsdykning er en proces, hvor du hele tiden vedligeholder eller videreudvikler dine evner. Det gælder ikke mindst i mødet med din instruktør, der forestår den formelle og kvalificerende uddannelse, som er krævet for at dykke i åbent vand; men også trænere og andre erfarne klubmedlemmer er med til at forme dig som dykker.

 

Uddannelse og dykkercertifikat

Skawdyk er medlem af Dansk Sportsdykker Forbund (DSF) og derfor uddanner vi indenfor CMAS systemet. CMAS’ internationale certifikater er godkendt i samtlige CMAS’ medlemslande og kan anvendes overalt i verden som et adgangskort til deltagelse i dykkeraktiviteter. Dykkeruddannelsen er opbygget og tilrettelagt trinvis på en sådan måde, at afslutningen af et trin er en forudsætning for påbegyndelse af uddannelse til næste trin – som er en logisk og naturlig videreførelse af det tidligere lærte.

CMAS-systemet er en ikke-kommerciel certificering, som kun kan erhverves gennem medlemsskabet i en dykkerklub. Vi lægger derfor vægt på, at du får en grundig uddannelse, hvor du ikke kun undervises og trænes i need to know, men også i nice to know. Almindeligvis begynder træning i vandtilvænning med flasker allerede i efteråret, hvor der hen over vinteren er ugentlige øvelser i svømmehallen. Teori og åbenvandsdyk foregår typisk i løbet af foråret.

Du kan begynde til juniortræning og blive fridykker når du fylder 9 år, mens du først kan påbegynde kurser i flaskedykning det år, hvor du bliver 15 år. Det er desuden en forudsætning, at du kan fremlægge en godkendt lægeerklæring til sportsdykning. 

 

Udstyr 

Dykning er unægteligt en udstyrssport, men ved hjælp af en flat-rate-leje, kan du, til en favorabel pris, anvende klubbens udstyr til et ubegrænset antal dyk. Du skal imidlertid selv anskaffe ABC-udstyr, blybælte og dykkerdragt, hvortil klubben og din instruktør kan være behjælpelig med råd og vejledning.

Langt de fleste nye dykkere begynder med at anvende klubbens udstyr, for senere at anskaffe sit eget grej. Det er vigtigt, at du giver dig selv god tid til at finde det helt rigtige udstyr, som passer til dine behov og din foretrukne type af dyk. Uanset om du har dit eget grej eller ej, vil du hurtigt opleve at blive en del af snakken om udstyr og grej. klubbens medlemmer deler gerne ud af råd og vejledning, og du vil ofte have mulighed for at se og føle forskellige typer af udstyr - for i Skawdyk er "grej-liderlighed" et positivt begreb. 

 

Enestående omgivelser

Omgivet af vand på alle sider, har Skawdyk nogle fantastiske rammer for aktiviteter under vand. Inden for få sømil fra Skagen Havn finder du ”et hav” af dykkerspots lige fra naturdyk, lægtvandsdyk, dybdedyk, vragdyk og tekniske dyk.

Vragdyk er imidlertid Skawdyks særkende. Skagens Rev, der som en forlængelse af Grenen strækker sig ud i havet og deler Skagerrak og Kattegat, har altid været et lunefuldt farvand for skibstrafikken. Eftersom revet ændrer kontur ved storme, har det forårsaget mange grundstødninger og forlis, der på hver sin måde vidner om svundne tiders handelsruter, krige, tragedier og eventyrlyst. Alligevel er havbunden omkring Skagen foranderlig - vrag kommer og går med efterårets og vinterens storme, hvorfor der til stadighed dukker nye og spændene seværdigheder frem, mens andre atter forsvinder ned i sandets og havbundens gemmer.

Relateret billede

Tilskudsregnskab

 I årSidste år
Medlemstal  
Medlemmer under 18 år  
Medlemmer over 25 år  
Medlemmer med handicapstatus  
   
Udgifter  
Netto driftsudgifter (lokaler)  
Forbrugsudgifter  
Gaver, gavekort og mundering  
Kørselsudgifter  
   
Indtægter  
Egenbetaling for medlemmer under 25 år  
Lejeindtægter  
Medlemstilskud  
Lokaletilskud  
Frivillighedstilskud  
Transporttilskud  

Kontaktoplysninger

Sportsdykkerklubben Skawdyk

Chr. x´s Vej 39

9990 Skagen

Tlf.: 30454930

Mail: kasserer@skawdyk.dk

Hjemmeside: 

CVR nr.: 31552974

Foreningsaktiviteter

  • Sportsdykker

Find foreningen her