Nyheder

 

Nyheder i Frederikshavn Kommune

 

Retningslinjer for lån af lokal iht. Covid-19

10.09.2020

Retningslinjer til foreningerne der låner lokaler i Frederikshavn Kommune i henhold til Covid-19

 

Foreningernes ansvar ved brug af kommunale lokaler og haller 

Foreningerne har selv forpligtigelse til, at holde sig opdateret på de retningslinjer og restriktioner der må være iht. COVID-19.

Når jeres foreningerne låner kommunale lokaler, er der en række anvisninger der skal følges. Først og fremmest skal I følge Kulturministeriets og Sundhedsmyndighedernes retningslinjer, derudover skal I selvfølgelig også følge jeres forbunds retningslinjer.

Det er meget vigtigt, at I selv tager ansvar for at spritte alle kontaktpunkter/berøringsflader af både før og efter aktiviteten. Det kan fx være håndtag, borde, rekvisitter og lignende. Til dette skal I selv medbringe sprit og klude. Det vil ikke stå i lokaler, haller eller faglokaler.


Derudover bør foreningerne undersøge, om:

  1. Deltagerantallet passer til det lokale eller den hal, som er booket til aktiviteten
  2. I har afbooket de tider, som I alligevel ikke anvender, så vi kan anvise faciliteterne optimalt og ikke lave opstillinger i lokaler, der ikke bliver anvendt
  3. Andre foreninger har aktiviteter, der starter og slutter samtidig med jeres. Hvis det er tilfældet, så tag kontakt til dem for at koordinere forskudte komme- og gåtider, så deltagerne har bedre plads
  4. Jeres medlemmer har fået den nødvendige information og instruktion, der gør det til en god og tryg oplevelse at komme til aktiviteten. Har I fx overvejet, hvad I anbefaler forældre at gøre, når de skal aflevere og hente deres børn? Eller hvad I anbefaler forældre, der normalt overværer aktiviteterne?
  5. Regner i omklædningsrum og badefaciliteter skal overholdes, alternativet er at foreningens medlemmer skal bade hjemme

 

Kommunen sikrer følgende forhold

Frederikshavn Kommune sørger for, at rengøringen sker i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes vejledninger. Der er sprit ved hovedindgangen i de bygninger, der har kommunale aktiviteter. Fritid og Folkeoplysning hjælpe foreningerne med praktiske spørgsmål ved brug af kommunale faciliteter.
 

Antal deltagere i kommunale haller og lokaler

Deltagerantallet er opgivet på baggrund af de gældende retningslinjer som fastslår, at der skal være mindst 2 kvadratmeter pr. person ved stillesiddende aktiviteter, og mindst 4 kvadratmeter pr. person ved bevægelsesaktiviteter.
 

Faciliteter, som er selvejende eller har driftsaftaler

Selvejende institutioner i Frederikshavn Kommune har selv ansvar for at overholde restriktionerne i henhold til COVID-19. Herunder arealkravene, rengørings- og hygiejnekravene og skiltning.


Nyttige links

Sundhedsstyrelsen
Sundhedsstyrelsens anbefalinger i henhold til COVID-19
 

Kulturministeriet
Vejledninger til genåbning


Danmarks Idrætsforbund/dansk gymnastisk og idrætsforeninger (DIF/DGI)
DGI, DIF og Firmaidrættens retningslinjer for åbning af al idræt


Dansk ungdoms fællesråd (DUF)
Corona INFO

 


Med venlig hilsen 

Fritid og Folkeoplysning
Telefon: 9845 5000
Mail: Fritid@frederikshavn.dk