Nyheder

 

Nyt fra Fritid og Folkeoplysning, Frederikshavn Kommune.

 

VÆR MED TIL AT GØRE VERDENSMÅL TIL HVERDAGSMÅL

13.06.2022

Sammen kan vi gøre en forskel og sikre en bæredygtig fremtid! Derfor afholder vi for første gang verdensmålsugen Frederikshavn Kommune for Målene fra den 5.-11. september 2022.

Gennem uge 36 vil der være forskellige aktiviteter og events, som med garanti vil inspirere os alle til at handle mere bæredygtigt i hverdagen og sætte fokus på de mange bæredygtige tiltag, der allerede findes i vores kommune.

 

Hvordan kan du og din forening/klub være med?
Alle kan være med til at sprede budskabet, og særligt i foreningernes stærke og passionerede fællesskaber er der grobund for at skabe konkret bæredygtig handling.

Du og din forening inviteres derfor til at afholde en eller flere aktiviteter i løbet af ugen. Der stilles ingen krav til hvem aktiviteten afholdes for, eller hvad den skal indeholde – blot, at den inkluderer verdensmålene.

Din forening/klub kan fx arrangere en affaldsindsamling i den lokale skov eller fællesspisning med en bæredygtig menu for jeres medlemmer. Det kan også være en køb-salg-bytte-dag i samarbejde med de lokale spejdere. Mulighederne er mange.

 

Bliv eksponeret på vores kanaler
Udover, at du og din forening/klub bidrager til at skubbe Frederikshavn Kommune et skridt nærmere en mere bæredygtig fremtid for os alle sammen, vil det være muligt at blive eksponeret på Frederikshavn Kommune for Målenes forskellige kanaler samt i den generelle fælles markedsføring – og dermed højne jeres bæredygtige profil.

Husk derfor at tilmelde jeres aktivitet her!

Har du spørgsmål, ønsker sparring eller andet, så send en mail til ffm@frederikshavn.dk med dine kontaktoplysninger. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

 

Mange deltager allerede
Invitationen er til alle – foreninger, frivillige, offentlige og private.

Der er allerede mange tilmeldte aktører til ugen. For eksempel afholdes der lørdag den 10. september Verdensmålsløbet; et samarbejde mellem LandsbyLØBET, Gymnastikforeningen GF 77, ØVI’s Venner og Frederikshavn Kommune for Målene. Herudover tilbyder bibliotekerne bl.a. bæredygtige, kreative aktiviteter for børn og spændende foredrag for voksne. Det bliver også muligt at besøge grønne virksomheder til ’åben-hus-arrangementer’ og meget mere.

Følg med i eventkalenderen på hjemmesiden, der løbende opdateres.

 

Følg med
Følg med på Facebook og Instagram ”Frederikshavn Kommune for Målene”, hvor vi løbende fortæller bæredygtige historier, offentliggør aktiviteter mm.

Har du en bæredygtig fortælling om din forening/klub? Så må du meget gerne kontakte os.

 

Hvem er vi?
Frederikshavn Kommune for Målene har sit udgangspunkt i Verdensmålsudvalget, hvor borgmester Birgit S. Hansen er formand. De øvrige medlemmer tæller lokalpolitikere, kommunaldirektør og repræsentanter for lokale uddannelsesinstitutioner og erhverv.

 

FNs 17 verdensmål
Find mere information om FNs 17 Verdensmål her.